رشد دوران ابتدایی زندگی نفش تعیین کننده در ابتلا به دیابت نوع II در بزرگسالی دارد

 

تحقیقات قبلی ارتباط بین وزن کم در هنگام تولد و بروز دیابت در بزرگسالی را نشان داده است . در حال حاضر تحقیقات جدید نشان می دهد که فقر رشد دوران جنینی و تولد پیش از موعد هر دو می توانند در بروز دیابت در بزرگسالی نقش داشته باشند .

به گفته دکتر مانگوس کیجسر (Dr.Mangus Kaijser) ( از موسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد ) و همکارانش وزن کم هنگام تولد با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در بزرگسالی همراه است . دقیقاً هر مقدار رشد کمتر باشد و یا تولد قبل از موعد زودتر صورت گیرد احتمال ابتلا به دیابت بالاتر می رود .

همانطور که در ژورنال دیابت گزارش شده است محققین گروهی از نوزادان نابالغ بدنیا آمده و نوزادانی که وزن هنگام تولدشان کم است را در چهار مرکز زایمانی در سوئد از سال 1925 تا 1949 شناسایی کرده و ایجاد دیابت را در این گروه با افراد مشابه که وزن تولد نرمال داشتند مقایسه کردند .

6425 مورد در این مطالعه شرکت داشتند از میان این تعداد ،2931 نفر قبل از اتمام 37 هفته حاملگی بدنیا آمده بودند و 2176 نفر آنها با وزن پائین تراز 5/5 بودند اما بعد از کامل شدن دوره حاملگی بدنیا آمده بودند تجزیه و تحلیل داده های بیمارستانی نشان می داد که 508 مورد از موارد بالا در پیگیری هایی که از سال 1987 تا 2006 صورت گرفته بود تحت درمان دیابت قرار گرفته بودند .

نویسنده مقاله می نویسد میزان ابتلا به دیابت در افرادی که تولد پیش از موعد داشتند ( فبل از 32 هفته بارداری بدنیا آمده بودند ) 67% بیش از افراد نرمال ( در اتمام طبیعی حاملگی بدنیا آمده اند ) است .

بطور مشابه در افرادی که وزن هنگام تولد پائینی دارند نسبت به آنهایی که در زمان تولد دارای وزن نرمال هستند 76% احتمال ابتلا به دیابت بالاتر است .

دکتر Kaijser و همکارانش ارتباط بین کم وزنی در تولد و فقر رشد در مراحل جنینی و تولد پیش از موعد مقرر را، با دیابت از طریق نتایج این آزمایشات نشان دادند .

منبع :www. Diabetes. org